onsdag, 22 november 2017 15:31

Underbara lampskärmar i gammal stil - skräddarsys för DIG!

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Är det möjligt att inte fullkomligt njuta av dessa skärmar i gammal stil på bilderna nedan? Vi älskar denna serie lampor – färgerna, formerna, alla oändligt många varianter man kan skräddarsy... Du skulle bara se vilken otroligt stor skillnad de gör för en gammal sliten lampa, när den gamla skärmen byts ut och lampan får leva upp på nytt!

Skärmarna sys för hand lokalt här i regionen av duktiga och intresserade sömmerskor. Det är en fröjd varje vecka då leveranserna kommer och med stor spänning som vi packar upp för att granska verken. Det är så roligt att se de olika utförandena som skärmarna beställs i – man försöker föreställa sig miljön de slutligen skall ta plats och man förstår att kunden ofta har tänkt till rejält. Ibland är det midnattsblå eller mossgröna 6-kantiga sammetsskärmar, ibland vinröda veckade med maffiga guldkantband. Några önskar stilrena crèmevita plisserade med färgmatchande kantband, andra riktigt häftiga 50-talskulörer som orange, turkos och grön...

Vad du än har för preferenser, vill vi gärna hjälpa dig att hitta en skärm som kan passa till just DIN gamla lampa – vare sig det är en golvlampa i sekelskiftesstil eller 50-talsstil, en vägglampa, sänglampa, udda bordslampa, hänglampa, takkrona eller lampett! Kontakta oss gärna om du har frågor om vilken typ av stomme och fäste du skall välja, vilken storlek som blir lämplig, vilka sömnadsalternativ som finns och vilken färg och kantband som kan sätta pricken över i:et!

Här lite bilder som kanske kan inspirera! Fler varianter hittar du under varje produkt i webbutiken. Se gärna nedan länkar till de olika skärmtyperna. (Ps. vi har även nyss skrivit ett blogginlägg om alla de många skärmar med toppringfäste - t.ex. till ormlampor och andra flerarmade lampor - som vi har i butiken – de är så många och roliga, så de förtjänade ett eget inlägg =) ).

/ Aprilia Interiör

RAD 1: Bild 1: Lampskärm 6-kantig Oval Sammet       Bild 2: Lampskärm Laminerad – M Westmans Picknick     Bild 3: Lampskärm Kupa Cornelia

RAD 2: Bild 1: Lampskärm Kupa Isabella       Bild 2 och 3: Lampskärm Kupa Romantisk

RAD 3: Bild 1: Lampskärm Veckad Satin – 3 storlekar       Bild 2: Lampskärm Kupa Amelie       Bild 3: Lampskärm Snörliv

RAD 4: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Tilgman

RAD 5: Bild 1 och 2: Lampskärm A-form       Bild 3: Lampskärm Slät Satin

RAD 6: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Klassiskt Rund

RAD 7: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Klassiskt Oval

RAD 8: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm 50-tal

RAD 9: Bild 1 och 2: Lampskärm 50-tal Variant Stor       Bild 3: Lampskärm Plisserad Satin

RAD 10: Bild 1, 2 och 3: Lampskärm Plisserad Satin

Skarmar skraddarsydda till blogg

Läs 3109 gånger Senast ändrad onsdag, 22 november 2017 15:39
Logga in för att kunna kommentera

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.