tisdag, 19 januari 2016 13:13

Möbeltyg Paisley - det persiska mönstret som vi älskar mer än någonsin!

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Ibland söker man det där riktigt häftiga, det verkligt mustiga och det extremt maffiga! Kanske har du en gammal soffa du vill skall bli rummets verkliga blickfång, eller en pläd du skall sy som skall dra ögonen till sig! Då har vi tyget för dig!

 

Här presenterar vi ett härligt paisleymönstrat tyg, som passar både till möbler och lite kraftigare sömnader – typ plädar, kuddfordral etc.

 

Paisleymönstret kommer ursprungligen från det persiska riket (fd Iran). Från början var namnet ”boteh”, vilket har betydelsen ”blomma” (”paisley” däremot härstammar från skotska staden Paisley, som gjorde mönstret populärt här i västvärlden). Då den iranska vävarkonsten växte fram på 1800-talet, började paisleymönstret användas på kläder och annat. Något vi är väldigt tacksamma för, för vem hade velat vara utan detta mönster, som numera pryder allt från tapeter och möbler till gardiner och kläder i vår moderna värld!

 

Personligen är vi djupt förälskade i paisleyn med svart bakgrund, se bild här nedan. Åh, en fåtölj omklädd i detta tyg – det är ju bara en dröm!

 

Finns i webbutik i 6 olika färger. Klicka på bilden eller någon av länkarna här i inlägget, så kommer du direkt till produkten!

 

/ Aprilia Interiör

 

Kobe Paisley Produktbild

Läs 4170 gånger
Logga in för att kunna kommentera

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.