fredag, 20 november 2015 07:26

Sovrumsmöbler i gustaviansk stil - tidlöst, beständigt och vackert

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Att inreda ett sovrum gör man inte särskilt ofta. Tunga garderober, byråar, sänggavlar och madrasser vill man helst inte byta ut altför ofta, det ligger ju lite arbete med både logistik och kroppsarbete bakom sådana stora otympliga möbler. Att gå efter flyktiga trender när man skall välja sin säng eller förvaring kan därför tyckas vara en olämplig idé. Varför inte välja något tidlöst och beständigt istället, något du kommer tycka är lika vackert om 5, 15 eller 25 år, och som dessutom slits med värdighet och bara blir finare och finare med tiden? Välj en färg som du verkligen älskar på dina möbler, så kan du istället variera med täcken, kuddar, gardiner och filtar allteftersom du vill ha omväxling. Låt basmöblemanget finnas kvar, och bli din beständiga plats för ro och vila.

 

Här vill vi visa dig ett kollage på ett urval av våra sovrumsmöbler i gustaviansk stil, som vi gärna vill ledsaga dig till att välja. Möblerna du betraktar nedan är långt ifrån serietillverkade. De lagerförs inte och är beställningsvaror som tillverkas och målas som först på din begäran. Möblerna görs unikt för varje beställare, många av dem är numrerade och signerade.

 

Möblerna tillverkas i Sverige, som bara det är fantastiskt! Vi tycker att hantverkare skall kunna leva och verka även i vårt land, och föra vidare den fina tradition av möbeltillverkning som Sverige faktiskt hade men är på väg att förlora helt till låglöneländer. Våra hantverkare har specialistkunskaper som sträcker sig långt tillbaka i tiden, vad gäller själva hantverket, men även stil och produktion, för att skapa vackra tidlösa möbler av högsta klass.

 

Möbler som tillverkas i land långt borta, är ofta gjorda i trä som inte passar vårt nordiska klimat. Både trä och färger spricker och slår sig efter hand. Köper du svenskt kan vi däremot garantera att materialvalen är de bästa och mest lämpliga, och arbetssättet noggrant och kärleksfullt. Detta är helt enkelt möblerna för dig som söker kvalitet, känsla och historia i din inredning!

 

Möblerna är målade på lite olika sätt, det är du som kund som väljer. Vill du ha en matt eller blank slät finish, eller vill du ha handmålat i antikutförande med tydliga penseldrag och patinering? Du kan få möblerna målade i exakt den färgkod du än önskar, skulle du ej välja någon av de standardfärger som vi erbjuder.

 

Du kan även få vissa av möblernas delar förgyllda i både "guld" och "silver".

 

Se nedan och njut! Och tveka inte att höra av dig ifall något fångar ditt intresse! Ofta tillhör möblerna en hel serie med matchande sovrumsmöbler och vi sänder dig gärna en sammanställning på vad som finns att beställa i ett visst möblemang.

 

Bloggbild

Läs 3698 gånger Senast ändrad fredag, 20 november 2015 08:14
Logga in för att kunna kommentera

Det här är Aprilia Interiör

Aprilia Interiör saluför möbler och övrig inredning i klassiska tidlösa stilar men med en modern touch, både nyproducerat och antikt, samt möbeltyger, belysning, lampskärmar och fårskinnsprodukter såsom möbelöverdrag, plädar och kuddar. Här hittar du kvalitetsprodukter, inte sällan skräddarbyggda och skräddarsydda av svenska hantverkare med lång tradition inom möbeltillverkning. Vi vill bort ifrån "slit-och-släng" och sträva mot ett mer hållbart och ekologiskt samhälle, där inredning inte ständigt "behöver" bytas ut, utan kan föras vidare i generationer. Vi erbjuder möjligheterna att i hög grad själv bestämma möbelns utseende sett till färg, bemålning, beklädnad och till viss del övriga attribut.

 

 Välkommen att botanisera i en salig blandning från barock till kontemporär stil; 1700-tals rustikt, rokoko, gustavianskt, empir, karl-johan, chesterfield, nyrenässans, jugend, art deco, 40/50-tal, 60/70-tal samt mer nutida men ändå tidlös design. I Aprilias blogg kan du ta del av butiksnyheter, inredningstips och inspirationsbilder med våra möbler i vackra miljöer.  Genom vårt nyhetsbrev blir du regelbundet uppdaterad om vad som händer, och missa för allt i världen inte vår omtyckta FACEBOOK-sida där nya inlägg görs dagligen.